Lusthuset och julkort

Hej!

Glömde visa igår vad jag fyndade på Lusthuset i Trosa ♥

En affäre jag ÄLSKAR! Så mycket fina saker bla från Sia. Och inte alls jätte dyrt. Eller jo, det finns kuddöverdrag för 600kr, men det finns mycket billigt också. Ska åka dit snart igen utan Isabell och Micke som stressar en ;)



Bokstäver 10kr/st.



Litet plåthjärta 30kr.



Jag skulle vilja köpa julgranspynt. Jag har jätte tråkigt pynt. Stora lådor med bollar från Ikea. Ska nog köpa mej lite nytt. Roligare saker och inte bara 20 liknande bollar om ni fattar ;)

Och här har ni årets julkortsfoto



♥ Älskade älskade dotter ♥


Tog det idag. Tyvär har hon fått utslag runt munnen, men tycker inte det syns så mycket på fotot.

Imorgon är det både läkare för min del och 1,5 års kontroll för Isabell. Spännande :)

Nu ska jag sova!


Vecka 36


Barnet:

Precis som en nyfödd.

I den här veckan har ditt barn nästan helt växt i sin skrynkliga hud. Huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. Ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter.

Barnet kan få hicka då och då. Det beror på all andningsträning som pågår som en förberedelse för livet utanför magen.

Nu kan ditt barn göra allt som en nyfödd kan.

Hon eller han har sjunkit ned ännu längre i ditt bäcken. De flesta barn ligger med huvudet nedåt. Bara ett fåtal ligger med rumpan först. Om så är fallet är det nu dags att försöka vända barnet.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Din livmoder når förmodligen upp till revbenen.

Runt vecka 32–34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det här kan ha ändrats många gånger under graviditeten. Vid vecka 34–36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där.

Har du sett om din mage har sjunkit något? Har magen blivit lägre? Du kanske får lite lättare att andas.

Även om det är lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad nu. Du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir andfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. Allt det här är normalt, även om det inte är någon direkt tröst. Nu pratar vi om något gladare i stället. Hur vet man att förlossningen har börjat?

Du har kanske redan har känt av förvärkarna? (Riktiga värkar kommer mer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. Riktiga värkar kan inte vilas bort. De slutar inte.) Ett första tecken kan vara att du ser slemproppen, som består av geléliknande slem som har täckt livmoderhalsen under de senaste nio månaderna. Det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar – men det är ett tecken.


Lite pyssel...

Hej hopp!

Hittade min jul-pyssel-låda idag :) Den var rätt så tom, men två blomarrangemang fick jag till.





Småkrafset är från olika blomaffärer, Ikea och lite här och var. Krukan är från Cult design.





Plåtkrukan är från Plantagen (?), GudJul-bandet är presentsnöre från Åhlens.

Förra julen hittade jag massa fina småpynt från en blomaffär i Södertälje centrum. Affären brevid Kappahl. Dom har sååååå mycket fint! Ska ta en sväng dit på onsdag och bara köpa småplock och få ideer :) Sen ska jag förbi leksaksaffären och kolla om dom har glitter eller snöflingor eller något man kan strö över blommorna...  

Skulle vara sugen på att göra en större att ha på köksbordet. Med lite murgröna mm...

Verkar bli en trevlig natt... Isabell har vaknat flera gånger sedan vi la henne vid 20.00. 

♥ Natti natti ♥ 


1:a advent

Hello igen!

Idag har jag haft en bättre dag :) Förutom att jag har så himla ont i tån :(

Imorse julpynttade vi hemma. Tände första ljuset i adventsstaken. Mysig frukost med min familj ♥ 



och sen åkte vi till Södertälje. Där träffaded vi svärmor och Kent och shoppade lite.

Isabell fick huvtröja av mej och byxor och kanin av svärmor.



Inne på Swea hittade jag en fin löpare från Sernholt för 159:-



Igår märkte jag till min förskräckelse att jag inte kan stänga knapparna på mina sista byxorna :( Grät en skvätt :) Så idag köpte jag en skön lång tröja som jag kan ha med leggingsen som fortfarande går på ;)



Idag har vi fått upp fönsterbrädor och kabellister. Längtar tills alla lister är klara...

Efter lite shopping åkte vi till Plantagen och köpte blommor. Därifrån till svärmor och äta. Köttfärslimpa och mos. Gott som vanligt :)

Nu ska jag snabbt stryka ett par gardiner vi ska ha tillfälligt i sovrummet. Dom är inte alls fina, men det är bättre än inget :)

Natti natti


Bäbisens rum...

Hej!

Har tagit lite bilder på bäbisens rum idag.

Som ni ser fattas ännu lite lister och gardinerna kommer vi byta när jag hittat något roligt tyg.
Vad tycker ni om dom ursöta prinsesskronorna på gardinstången? :) ♥





Ska köpa en mobil att hänga över sängen och spjälskydd.





Denna bokhylla ska vi byta mot nån lägre byrå eller hylla med lådor...



Babysittern Isabell älskade att gunga i. Frågan är om storasyster låter lillasyster sitta ifred ;)


Garderober...

Hej!

Usch vilken dag jag har haft :(

Hela dagen har jag gått runt med gråten i halsen. Har inte haft nån orsak utan bara dessa underbara hormoner.
Vaknade med svullna fötter och händer. Det är inte alls skönt! Kan inte ha strumpor med skaft. Huvudet spänner och svetten rinner...

Till lunch sparkade jag in foten i Isabells stokkestol. Herrejävlar vad ont det gjorde!!! Tån blev blå och fin :/ Undra just om man skulle åka till läkarn imorgon och röntga, men dom kan väl ändå inte göra något åt det. Vet bara inte hur jag ska kunna få på mej skorna... Försökte tidigare idag, men det gick inte.

Isabell skulle idag åkt till sin farmor och sova över natten, men vi fick skjuta upp på det några helger. Jag har mått så kasst idag så vi kom inte iväg.
Återstår att se om Isabell hinner "Provsova" innan förlossningdags.... Jobbigt. Tycker det är så synd att min mamma bor så långt borta. Hade hon bott i närheten hade Isabell sovit där många gånger redan...  

Här är lite bilder från sovrummet, hallen och vardagsrummet.



Nu är allt huller om buller. Jag har bara tryckt in saker för att få bort det från golvet. Min duktiga älskling trodde den svart sopsäcken innehöll skräp så han fyllde ju den med spackel, tapetrester mm... I påsen låg våra sängkläder och handdukar!!! Svärmor har tvättstuga så hon erbjöd sej tvätta allt. TUSEN TACK!

Isabell hjälpte pappa med att bygga ♥







Brevid tvn finns två små klädstångar. Där ska Isabells och bäbisens klänningar och sånt hänga. Dom har så små rum så dom ska bara ha klädbyråer i sina rum.

Nu i skrivande stund kollade jag ut genom fönstret och såg att det snöar ♥



Såhär blev hallen. Vi ska beställa spegeldörrar från skånskabyggvaror tror vi. Har inte bestämt oss ännu. Upp vet vi inte heller riktigt..

Såhär ser vardagsrummet ut.



Tvbänken ska mot vänster. Där lyktorna står ska det stå ett vitrin. Och soffbordet ska vara samma serie.








Det blev över tyg från gardinerna så jag sydde några kuddfodral :)

Idag fick jag fönstrena tvättade i sovrummet. Insidan bara dock :) Men det blev mycket bättre. Micke ska borra upp fönsterbrädorna imorgon. Jag ska sy gardiner till sovrummet och sen ska vi baka lussebullar och pyntta med vår prinsessa. Innan det ska vi till Södertälje och handla. Ska även till Plantagen och köpa lite julblommor :)

Nu ska jag se klar "Tomten är far till alla barn" och sen sova.

God natt!


Läkarbesök igen...

Hej!

Idag var det dags för läkarbesök igen. Värdena var bra för att vara jag ;) (Bt. 135/90, +1 protein, järn 127)Bäbisen ligger neråt, men för mycket till vänster... Hon ligger alltså inte bra om vattnet skulle gå nu, men min läkare sa att hon hinner flytta på sej. 

Gissa vart jag åkte efter läkarn?? IKEA såklart :D Köpte lite trådbackar till garderoben. Har nu inrett klart både i hallen och sovrummet. Ska ta foton imorgon så ni får se. Åt lunch på Ikea. 16 kr för en köttbullemeny! Mycket gott och billigt!

Imorgon och fredag är jag ledig. Ska bli sååå skönt. Ska leta fram Isabells pulka och fårfäll imorgon.

Min bror ringde idag. Det blev ett kort och roligt samtal. Saknar dej korkskalle ♥

Beställde två böcker idag. En till mej och en julklapp till Micke.

Kampen om Saab

167:- Bokus.

Håpas du trifs bra i fengelset

46:- Bokus

"Anni och Sami, syster och bror. Det fanns aldrig pengar. Det fanns alltid alkohol. För Anni ordnar sig livet ändå bra, med arbete, man och barn. För Sami går det åt helvete. Långa perioder har de ingen kontakt, men Annis längtan efter att få tillbaka sin bror finns alltid där."

Jag har läst "Svinalängorna" av samma författare Susanna Alakoski. Tyckte massor om den och längtar tills den kommer på bio! Ska tydligen vara Naomi och Ola Rapace i huvudrollerna!

Nu ska jag lägga mej.

Godnatt!


Vecka 35



Barnet:

Barnets hjärta slår cirka 120–160 slag i minuten.

Nu börjar det bli trångt, och därför håller sig barnet mer stilla än tidigare. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen. Som om inte det vore nog så lägger barnet på sig mellan 25 och 30 gram per dag. Hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper.

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna. Du kan lindra klådan genom att smörja in dig med fuktkräm och borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för barnmorskan eller läkaren om du lider av klåda.

Du känner dig säkert tung och klumpig. Du blir förmodligen lätt irriterad. Din mage är ofta i vägen, och armarna känns för korta.

Det går inte att hitta en bekväm sovställning. Det enda du kan göra är att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.

Nu är det inte fel att byta skor med snörning, som gympaskor, mot skor du inte behöver knyta. Inga klackar är modellen. Högklackat och platåskor är visserligen snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner att massera dig. På en gång.


Ultraljud

Hej!

Imorse var jag på ultraljud. Sååååå härligt! Hon är så söt och perfekt ♥ Hon ligger +21% precis som sin storasyster gjorde i samma vecka :) Vad jag längtar tills hon är ute!!! Få lukta på bäbis igen :)
Har en känsla av att vi får träffa henne redan innan julafton... Vi får se :)

Efter Karolinska åkte jag till Ikea. Tycker vi bor så "långt borta" nuförtiden så det hade varit dumt att inte åka dit när jag var i krokarna ;) Köpte MASSA doftljus, fina förvaringslådor, nya skärbrädor och lite annat smått och gott :)

Klädlåda MÄLLA med lock 149:-
(Köpte två st, Hade velat haft flera i storleken mindre, men dom var slut :( ! ) 


KOMPLEMENT multihängare 60:-


SKUBB skolåda 4st/99:-
(Köpte 2 pack)

Efter Ikea hann jag med en sväng på K-rauta. Köpte två fönsterbrädor till sovrummet och lite lister. Sen gasade jag iväg till jobbet lagon till lunchrasten ;)

När jag kom hem från jobbet gjorde vi mat och efter det började Micke inreda garderoberna med hyllor och trådbackar. Efter mina önskemål såklar ;) Hallen är klar och imorgon kommer vi bli klara med sovrummet. Sen är det bara att få in kläderna. Vill tvätta det mesta innan vi viker in det...men det är ju en del.. Får se hur det blir med det.

Sen badade vi Isabell och nu har vi parkerat oss i soffan :)  

Nu har jag skrivit massa onödigt, men jag vet att mamma tycker det är kul att läsa iallafall :)
 


Värpa ägg...

Hejsan!

Oj vilken dag...! Vi fick sovmorgon till 08.30! Isabell sov mellan oss i natt för hon vägrade sova i egen säng!?!?! Har aldrig hänt förut. Hoppas det var en engångsförteelse. Det gick helt okej förutom att Isabell bet micke i låret vid 23 tiden...

Siv och Kent kom vid 13 tiden. Jag och Siv började med gardinerna direkt.

Här är dom vi hade i köket innan...



Och så här blev nya julgardinerna. Dålig bild för man ser inte tomtarna, men visst blev det fint!!!



Gardinerna i vardagsrummet... Vi har svarta sopsäckar med kläder i vardagsrummet för det droppar in på altanen där vi haft kläderna... Snart är garderoberna klara så får vi bort alla påsar och lådor..



Sovrummets 4 meters garderob är snart klar. Bara hyllplanen och klädstängerna kvar.



Och nya garderoberna i hallen...



Såååå skönt att ha stommarna klara! Vi orkade inte fixa resten idag, men kanske imorgon.

Vi satt just och kollade på tv. Så kom det reklam för ägglossningstest.
Micke: Ska man testa varje dag då eller? Det blir ju skit dyrt!
Maria: Jag vet inte riktigt, men kanske varannadag!?!? Jag känner när jag har ägglossning så jag har aldrig behövt sånna test.
Micke: Gör du? Hur känns det? Som när hönsen värper ägg eller??? Plopp plopp eller???

HAHAHAHAHAHHAHA Guuuuuuuuuuud vad kul! Undra om han skämta eller var han månne allvarlig??? Världens bästa ♥

Imorgon är det ultraljud igen. Kul att få se min lilla prinsessa igen ♥ Och efter det ska jag gå och lämna urinprov och mäta trycket. Sen till jobbet. Ja om alla värden är bra. Annars är det väl hem och vila som gäller.



Julkort 2010 ??



"Klappa fötterna när du är riktigt glad..."


Jul i vårt hus...

Hello!

Ska visa er lite shopping...



Isabell fick ett eget förkläde och pepparkaksformar. Så små och söta :)



Jag köpte en brödbox från Bruka 379:-



Plockade fram alla gardiner och jultyger idag. Imorgon kommer svärmor hit och ska hjälpa mej sy/få upp gardiner. Tänkte att det är lite tidigt att sätta upp julgardiner imorgon när det är första advent först nästa helg, men känner mej så trött och orkeslös att jag tar emot all hjälp jag kan få.

Innan denna jul ska jag köpa:

- Julpåslakanset till vår säng
- En mysig filt till sovrummet
- Julgardiner till köket... Kanske...

Pläd Asta - röd
Ullpläd från Hemtex. 299:-

Muminpåslakanset barn. Ellos 249:-

Ska beställa julklapp till Isabell... :)

Och så tillslut en bild på min prinsessa ♥



Försökte ta fint foto till julkorten, men tror ni hon ville posera stående???


Utmaning!

Jag blev utmanad av Jenny!


Fyra tv-program jag ser
:

  1. Halv åtta hos mej
  2. Lyxfällan
  3. Arga snickarn
  4. Robinson


Fyra saker jag gjort idag:

  1. Gosat med min familj
  2. Tvättat
  3. Städat
  4. Vilat...lite...


Fyra saker jag längtar efter:

  1. Julen
  2. Bäbisen i magen!
  3. Att renoveringen blir klar
  4. SNÖ!!!


Fyra saker på önskelistan:

  1. Keramik från Gerbera och Matteus
  2. Kökslampa
  3. Ny säng...
  4. SNÖ!!!


Fyra personer jag utmanar:

Ida
Malin
Annica
Sunniva


Babykläder

Hej!

Imorse fick vi sovmorgon till 08.15! Tack min prinsessa :)

Så gick vi upp och åt frukost och duschade. Vid kl. 10 kom glaskillen och böt glas i vardagsrummet. Under tiden rotade jag och Isabell i lådorna efter bäbiskläder. Vi hittade allt tror jag. Vet inte om jag har tillräckligt med 50, men om jag inte minns helt fel så använde inte Isabell storlek 50 alls länge... Vad tycker ni?

Här är kläderna i storlek 50.



Bodyn Kort ärm: 4 st.
          Lång ärm: 4 st.

Byxor  med fot: 1
          utan fot: 6 st

Nattdräckt: 3 st.

Sparkdräckt/heldress: 2 st. 

Tycker det är lite lite, men i storlek 56 har jag mera.

Här är kläderna i storlek 56.







Bodyn med kort ärm: 7 st.
                 lång ärm: 7 st.

Byxor utan fot: 6 st.
         med fot: 3 st.

Strumpor en hel del...

Nattdräckt: 4 st.

Klänning+byxor: 1 st.

Sparkdräckt/Heldräckt: 4 st.



Overall storlek 50-56.

Hur mycket har/hade ni kläder i dessa storlekar?  


Äntligen hemma igen...

Hej!

Igår morse kände jag mej jätte trött och sliten så istället för att jobba 7-10 åkte jag direkt till Karolinska på kontroll kl 10.30.

Blodtrycket låg på 145/110 efter 20 minuters vila. Hade även +1 protein och +1 socker i urinet. Plus att jag svällt i ansikte och händer. Eftersom jag fick Preeklampsi (Vissa kallar det havandeskapsförgiftning) med Isabell i vecka 33 så ville dom ha mej kvar på observation. Fick blodtrycksmedicin så efter 30 minuter låg trycket på 140/75!!! Det ni! Det kallar jag dundermedicin ;) Tyvär fick jag huvudvärk av tabletterna... 

Blodproverna och allt såg iallafall jätte bra ut så jag fick åka hem ikväll. Och för tillfället har jag INTE preeklampsi. Bara högt blodtryck.

Blev sjukskriven 50%. Ska på måndag tillbaks på kontroll och tillväxtultraljud. Veckan efter det har jag läkartid igen. Då får vi se om jag orkar fortsätta 50% eller om jag blir sjukskriven 100%.

Åh vad skönt att vara hemma igen. Det är inte alls kul att sova på sjukhus. Micke kom och hämta bilen igår kväll och jag började ju störtgråta :( Var inte alls kul att bli lämnad själv där. Men jag ska inte klaga. Kunde ha varit mycket värre. Fattar inte varför alla klagar så mycket! Det är ju kul att vara gravid :))  Som ni kanske förstår så kom jag aldrig iväg till Ikea. Men ska försöka få iväg Micke i helgen. Eller om jag åker själv.
Har dock hittat jätte fina knoppar till byråerna. Nu ska jag bara bestämma mej för vilka knoppar jag ska beställa :) Alla är ju så fina, men jag ska ju bara ha två olika.

Dessa finns att beställa på Blå elefant och kostar 39kr/st. På hemsidan finns det flera olika knoppar.


Klicka för att förstora bilden


Klicka för att förstora bilden

Klicka för att förstora bilden

Knopp i porslin - vit med rosa prickar

Fina va!?


Shopping...

Hej!

Imorgon ska jag till Karolinska på kontroll. Ska bli skönt att komma dit då jag svullnat mycket om händer och ansikte på senaste. Ser hemsk ut på natten och morgonen i ansiktet!

Tänkte ta en sväng på Ikea efteråt. Åker med bil. Och så stannar Micke och Isabell hemma så jag får gå i lugn och ro :)) Måste ju passa på då ;)

Detta tänkte jag köpa...

TROFAST Förvaringskombination med backar blå, vit Bredd: 99 cm Djup: 44 cm Höjd: 56 cm

595:- stommen.

Men med olika storlekar på lådorna. Och olika fina pastellfärger :))  Kommer bli jätte bra.

KOPPANG Byrå med 3 lådor vit Bredd: 90 cm Djup: 44 cm Höjd: 82 cm

599:-

Denna byrå har Isabell önskat sej av sin farmor, men babyn måste också ha en... Tycker ni det är trist om båda barnen har likadanna? Tänkte pimpa upp dom med nya finare knoppar så exakt lika kommer dom ju inte vara.  

Skulle vilja tvätta babykläderna och vika fint i byrån... Måste köpa blöjor och nappar. Mysigt ju :))

På lördag ska jag på årets första julmarknad! Finsk julmarknad här i Vagnhärad! Ska bli himla skoj.

Imorgon ska jag ladda upp lite foton för jag har äntligen hittat laddaren till digitalkameran! :)

Nu läggdags!

Natti natti! 

 


Vecka 34



Barnet:

Barnet är nu fullt utvecklat.

Barnet är nu fullt utvecklat, och kroppen har rätt proportioner. Hon eller han börjar bli starkare, och du kan känna rörelserna mer tydligt än någonsin tidigare.

Huden är lätt pigmenterad.

Pupillerna är nu välutvecklade och kan dra ihop sig. Barnet kan se skillnad mellan natt och dag. Vissa tror till och med att barnet kan fokusera blicken.

Barnet känner igen din och din partners röst.

Mamman:

Glöm inte bäckenbotten.

Har naveln vänts ut och in? Du kanske känner dig lite öm under bröstkorgen, särskilt när du andas. Det beror på att din livmoder börjar bli riktigt stor. Under en graviditet ökar livmoderns vikt minst tio gånger, och dess volym ökar minst femtio gånger. Du går fortfarande upp i vikt, runt ett halvt kilo i veckan.

OK, det är vecka 34 och "bara" sex veckor kvar. Det kan kännas som en hel evighet när du väntar och längtar efter att få din kropp tillbaka. Ibland undrar man om de kvinnor som säger "nu är det bara sex veckor kvar" någonsin varit gravida...

Glöm inte att göra övningar för att stärka bäckenbotten! Övningarna gör att du läker bättre och bygger upp musklerna igen.


Farsdag och tårar

Hej!

Idag har vi haft fullt upp hela dagen som vanligt...! Kent kom efter 09 och hjälpte micke isolera vinden. Jag och Isabell tog bilden till Södertälje. Köpte två fönsterbrädor från K-rauta, en madrass till babyns säng och så köpte jag lite jultyger på Weda-tyg. 29 kr metern!!! Super billigt ju! Svärmor erbjöd sej att hjälpa mej sy gardiner nästa helg. Snällt. Och jag orkar inte själv.

Sen åkte vi hem via bageriet. Där köpte vi en prinsesstårta till pappan i familjen :) Det är ju farsdag idag!  

Påtal om ork... Den har försvunnit! :( Mamma ringde idag och jag brast i gråt. JAg var så trött och jag vill att det ska bli klart här hemma. Men orkar inte göra något... Micke gör så gott han kan, men jag vill bli färdig igår! Jag vill inreda Isabells rum, måla fönster , TVÄTTA fönster!!! och massa annat. Men bara att ta mej upp från sittande läge på golvet är super jobbigt. Igår höll jag inte på att komma upp ur badkaret!! Jag skämtar inte!! Jag orkade inte ta mej upp! Som tur gjorde jag tillslut det, men det var inte kul. Mamma kom med ett jätte bra tips! Jag ska behålla vattnet i badkaret och när jag kommit upp så tömmer jag vattnet och dushar. Smart va!!!! Tack mamma för tipset :) 

Imorgon ska jag rinda Dr. Swan och säga att jag vill sjukskriva mej 50%. Jag kan inte gråta varje kväll av trötthet... Mina fötter värker och jag har börjat svullna om fötter och händer. Inte alls skönt! Nu ska jag sova. 
  


Tält eller tält?

Hej!

Åh vad jag har ont i mina fötter!!! Och rygg. Fick sovmorgon idag, men gick frivilligt (!) upp kl. 08.30. Kände inte för att ligga kvar i sängen... Börjar man bli gammal??? ;)

Jag och Isabell gick ut såfort jag ätit frukost. Och kom in efter 2 timmar vid 11.
Under tiden hade Micke lagt upp listerna på övervåningen.
Jag gjorde lunch och la isabell i vagnen ute. Hon somna direkt.
Då passade jag på att torka damm och skräp från fönster och hyllor. Och sen torkade jag golven på hela övervåningen. Blev blev så himla fint! Men jag ska torka igen imorgon. Sen ska jag flytta Isabells säng till hennes rum och flytta upp hennes leksaker. Ska be Micke hänga upp gardinstänger och fönsterbrädor. Isabell måste få ett mysigt rum. Tror hon sover lite oroligt för att vi flyttat runt från rum till rum nu. Min prinsessa ♥ 

På eftermiddagen kom Sunniva Emil och Tomas. Micke och Tomas fixade med elen uppe och vi andra var på nedrevåningen och pratade och lekte. Så åt vi Taco till middag. Som dom flesta vet föråt jag mej på taco när jag väntade Isabell. Men idag var det riktigt gott! Så lite chokladpudding till efterrätt.

Nu funkar elen i hela huset och det är fina nya kontakter och strömbrytare! Min man är nog lite förtjust i Tomas ;) Han pratar mycket om honom och är så lycklig över att elen funkar :))

Såg att Malin beställt kläder till julafton...åh vad fin klänning... Undra om jag skulle leta på Intersports hemsida efter ett tält jag kan dra på mej...


Hallååååå, Halllllååååååååååååå???

Oj vad jag har en underbar dotter ♥ Idag satt Micke i soffan och lekte med sin mobil. Så klättra Isabell upp för soffan och tog mobilen. Så trycker hon den mot örat och säger: Hallååååååååååå??? Hallåååå??? Efter några sekunder spottar hon ut nappen och säger tydligare HALLÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!! Hahaha! Så efter ytterligare några sekunder sätter hon handen för munnen och skrattar och "Pratar" i telefonen. hahahaha Hur söt får man vara??? Undra vem hon pratade med och om vad när hon hade så kul!
Jag och Micke skrattade så vi var tvugna och sätta oss i soffan.

Idag är det fredag. Så himla skönt!!! helgerna är verkligen guld värda fast dom oftast är fullbokade med massa program. Efter jobbet traskade jag till svärmor där Isabell och Micke var. Siv hade köpt en klänning till Isabell. Jätte fin. Tusen tack!



Skulle beställa flera Canvastavlor idag och ge bort i julklapp, men -50% rabatten hade gått ut! Det var bara en vecka och det hade ju jag missat!!! Borde direkt beställt flera. Men men kanske kommer nått nytt erbjudande i framtiden.

Imorgon kommer Sunniva, Tomas och söta Emil. Tomas ska hjälpa oss med elen och barnen får leka och jag och Sunniva får prata om allt möjligt kul :)

Hoppas ni får en trevlig helg!


Före- och efterbilder!

Hej!

Snart är Sandå klara med våran övervåning! Jippiiii!!! Det är ju fortfarande långt från klart, men här ser ni lite hur det blivit...



Isabells rum innan...



Isabells rum efter. Ny tapet och målat tak...



Vårat sovrum innan...



Vårat rum efter... Ny tapet och målat tak.



Trappan innan...



Trappan efter... Ny tapet och målat tak.



♥♥♥





Hämtade Canvas-tavlan från posten på Hemköp idag :) Nu ska vi bara komma på vart vi ska hänga den. Ska absolut beställa en till. Måste bara bestämma vilken bild.



Våran nya vardagsrumslampa. Ca 500kr, Markslöjd, Hornbach.

Nu ska jag lägga mej så jag orkar upp 05.00 imorgon.

Ps. Malin: Diabetes påverkar visst synen. Ds.


Trötter

Hej!

Då var det igen ett tag sedan jag uppdaterade, men jag är så trött nuförtiden... Känns som om all kraft är borta. Tänkte jobba heltid till 1 dec, och sen 50% så länge jag orkar...men nu känns denna plan jobbig...  Mornarna är jätte jobbiga... Om jag bara skulle få sova till 7 istället för 5 så skulle mitt liv underlättas dramatiskt!

Idag och igår har jag haft lite flimmer för ögonen och huvudvärk på morgonen (Varningsklockorna ringer i mina öron) och så har jag haft sämre syn några dagar. (Mamma du behöver inte få panik! Jag håller inte på att bli blind!) Tror det kan bero på diabetesen jag fått igen. Jobbigt att fokusera blicken och det är suddigt när jag kollar på långt håll. Ska ta upp det med läkaren när jag har "telefon-date" med henne imorgon. Ja, vi träffas ju varannan vecka och rings varannan vecka.

I söndags firade jag och Micke 1:a bröllopsdag ♥ Vi lämna Isabell hos Siv och åkte och åt på restaurang och gick på bio. Det var mysigt. Underbart faktiskt! Att kunna sitta som två vuxna människor och bara prata med varandra utan att en 1 åring klättrar på bordet och river halva omgivningen... Tycker det är synd att mamma inte bor närmare. Hon skulle få ha Isabell övernatten minst 1 gång i månaden ;)
Jag är evigt tacksam att jag träffade Micke. (Igen). Han har verkligen tagit mitt hjärta med storm och jag älskar honom över hela mitt hjärta! Bara hans närvaro får mej att bli glad. När jag ser honom med Isabell känner jag sådan lycka som inte går att beskriva med ord. Jag älskar dej ♥

Övervåningen börjar bli klar. Ja tapeterna alltså. Sen behöver vi ju nya lister till varje rums tak och golv. Garderoberna ska Micke och Kent hämta på torsdag. Längtar tills garderoberna är på plats.... Längtar efter lite ordning!

Jag vill ha snygga julgardiner till köket och gå till frissan... Undra om min man vill stå för kalaset??? ;)

Måste lägga mej så jag orkar upp imorgon.

Godnatt!



♥♥♥


Vecka 33



Barnet:

En viktökning på nästan 250 gram i veckan!

Under de kommande fyra veckorna kommer ditt barn att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket och eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover så vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Ditt barn kan nu svettas, något som för tidigt födda barn inte kan göra.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om du kan se lite hår på barnets rygg eller axlar när det är nyfött.

Runt den här tiden har vissa barn fixerats med huvudet i bäckenöppningen, klara för avfärd. Om det här är ditt andra barn kanske det inte intar det här läget förrän förlossningen börjar.

Mamman:

Magen blir lägre.

Har du märkt av att magen har blivit lägre ännu? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Några veckor innan värkarna börjar, eller när värkarna precis har börjat, kanske du ser att din mage har förändrats. När barnets huvud tränger in i livmoderhalsen flyttar sig allt nedåt.
Vissa säger att det är ett mirakel. Det är lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja...

Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.

 

Julklänning - Chek!



Isabells farmor hade köpt denna klänning och fina strumpbyxor till henne. Dom ska hon ha på julafton. Jag ska köpa henne ett par fina skor och kanske en kappa. Jag minns att jag som liten alltid hade fina kläder när det var nån högtid. Kan dock tycka att det är lite dumt att köpa något dyrare plagg som inte kommer anvädas så mycket, men åandra sidan var det ju speciella tillfällen då mamma kläde mej i fin kappa och fina skor... Det är Isabell också värd ;) Och bäbisen i magen kan ju använda Isabells gamla finkläder/skor :)

Här är några kläder jag ska köpa till Isabell...



Mjukisklänning. Ser ju så himla skön ut! Kappahl 149:-

Perfekt till jul ;)


Sköna mockasiner! Lindex 89,50:-


Nattdräckt Lindex 179:-


Jiiiiiihaaaaaa!!!!

Hej!

Nu har vi flyttat upp sängarna och lite saker. Så nu ser det här ut som ett vardagsrum igen :)) Så tvättade jag sängkläderna så i natt får vi sova i vårat fina sovrum i rena lakan. Så härligt :)
Sovrummet och Isabells rum är klart. Babyrummet och hallen/Allrummet gör dom nästa vecka.
Sen måste vi ju fixa upp nya listerna, gardinstångar och fönsterbrädorna...  Och inte tala om garderoberna...
Ska ta foton imorgon och visa er hur det ser ut än så länge.

Stackars Isabell är så förkyld... Hon har hostat hela dagen och kvällen. Så ikväll när vi la henne så höll hon på att hosta ihjäl sej. Jag gav pytte lite Brikanyl och sedan dess har hon inte hostat en ända gång. Hoppas hon sover bra i natt.

Imorgon kommer Tomas och hjälper oss med elen! Äntligen!!!! Han kommer redan 09.00 så nu är det läggadax snart!


Oj vad tiden går...

Hej!

Visst har jag en fin blogg!!! Är helt galen (Kanske lite besatt!?!?!) i julen detta år. Längtar som tusan till första advent så jag får pyntta och fixa :) Tack Jenny för ännu en fin blogg :))

Påtal om fixa så har Sandå börjat tapetsera övervåningen. Eller ja dom målar, spaklar, tapetserar, målar lite tak och så.... Inte lite jobb när underarbetet är så kasst! Men fint blir det! Ska ta bilder när dom är klara.

På lördag kommer Sunnivas sambo som är elektriker hem till oss. Han ska hjälpa oss med en del saker. Hoppas han kan hjälpa oss...

Igår var jag på ultraljud. SÅÅÅÅÅ himla mysigt! Och visst är det en tjej som dom gissade på ultraljudet i vecka 19. Dom kunde ju inte säga till 100% säkerhet, men igår sa hon att det är en tjej :)) Där låg hon och sög på sina fingrar och lekte med navelsträngen. Vad jag längtar efter dej!! Och tydligen har hon samma stora kinder som Isabell. Så det kanske blir en Mickekopia igen ;)

Efter ultraljudet hade jag läkartid. Alla värden var jätte bra förutom sockret. Så alla insulindoser höjdes och jag fick en dos till per dag. Gud så jag längtar tills det här är över.... Sista gången. Så jävla kul är inte alla sprutor och skit så man gör det här flera gånger än 2 ;) Nää när jag fått mina två flickor är jag nöjd! SKULLE micke fråga om vi inte kan försöka på en kille senare så vet jag inte, men nu vägrar jag mera. Och han vill inte ha flera så detta är nog sista gången.

Men iallfall... Om 1 vecka ska jag ha "telefon-träff" med min läkare. Meddelar då sockervärden mm och om två veckor har jag tid på Karolinska till samma läkare. Och om 3 veckor har jag ultraljud igen... Så nu på slutet kommer jag nog vara där en hel del.. Hon undrade om jag orkar jobba eller om jag vill bli sjukskriven (Mina sockervärden är skyhöga på mornarna och det känns inte bra nånstans), men jag sa att jag jobbar heltid två veckor till så diskuterar vi ev. sjukskrivning när vi träffas. Sjukskrivning deltid för jag har bestämt att jag ska jobba till 23 dec ;) kaxig att skriva det här. Hehehe återstår att se hur det går ;) Har ju så trevligar kollegor att jag vill vara där så länge jag orkar.

Nu ska jag dricka klar min julmust och sen lägga mej. Har väckning som vanligt 05.00 imorgon. Fredag! Jippiiiii!!!!

Föresten så firar jag och Micke 1 års bröllopsdag på söndag. Han minns det nog inte ens, men jag har planerat i smyg lite kul till oss ♥


Vecka 32



Barnet:

Underhudsfettet fortsätter utvecklas.

Barnet övar på sin andning, och bröstet rör sig in och ut. Det kissar och dricker runt en liter fostervatten varje dygn.

Underhudsfettet fortsätter utvecklas. Barnet ökar 2 kilo under de närmaste åtta veckorna, och ansikte och kinder blir rundare.

Om du väntar en pojke är testiklarna nu redo att vandra ned i ljumskarna.

Mamman:

Foglossning...

Nu har du börjat få en riktigt stor mage! Du behöver vila, nyttig mat och massor av vätska för att må bra.

Lider du av smärtor i rygg, höfter och ljumskar? Ligament och muskler blir slappare så att livmoderhalsen och vaginan ska kunna utvidga sig lättare. Det här kallas bäckenuppluckring eller foglossning och kan skilja sig mycket från en kvinna till en annan. Vissa kvinnor får ont tidigt och kan ha problem genom hela graviditeten, medan andra bara känner hur ljumskarna drar och känner sig lite stela.


Magbild

Hej!

Sorry att jag inte skrivit på många dagar, men helgen gick ju så fint att jag inte riktigt orkade bry mej om bloggen ;)

Micke tog bilder nyss på mej. Vecka 31+6. Alltså vecka 32 imorgon! Nu går det undan.



På onsdag har vi tillväxt ultra. Jätte nervöst! Är orolig att bäbisen är jumbo. Isabell var ju inte det så jag oroar mej säkert i onödan.

Stackars Isabell har hostat hela kvällen. Hon nyser och sen hostar hon ut nappen.

Vi ligger föresten alla på nedre våningen nuförtiden för det skulle komma folk och tapetsera och måla idag, men ingen kom... så nu är övervåningen tom och vi ligger som packade sillar i vardagsrummet. Som det ser ut nu är ingen ens påväg hem till oss denna vecka... Livet leker!

Nää nu måste jag gå och äta kvällsmacka med min älskling.


RSS 2.0