Rutiner

Gokväll!

Jag får ofta frågor som: Hur går det med två små barn? Hur orkar du? Hur hinner du med allt? osv osv...

Det handlar till stor del om rutiner. Har under dessa veckor som 2-barnsmamma kommit fram till att livet är mycket enklare med rutiner. Rutiner jag försöker följa på ett ungefär på vardagarna när jag är ensam hemma med flickorna.

Såhär ser dessa ut på ett ungefär...

Ca 07.30-08.30
Väcker Isabell oss.

Ca 08-09
Frukost, efter det byter vi kläder, borstar tänderna mm

Ca 09.00
Fixar jag och Isabell med lite allt möjligt. Leker på Isabellsrum eller kollar på nån film, ritar eller något helt annat :)

Ca 11.00
Börjar jag med lunchen. Oftast värmer jag bara upp gårdagens middag och skär till lite sallad.
Sedan äter vi.

Ca 12.00
Lägger sej Isabell och oftast även jag och Stella.

Ca 13.30-14.00
Vaknar Isabell. (Väcker henne om hon sover ännu vid 15.00)

Ca 14-15
Äter Isabell mellis och sen går vi ut.

Ca 15.45
Vissa dagar möter vi Micke vid bussen.

Det är hur våra dagar ser ut. På ett ungefär... Kom idag fram till att vi ska börja gå ut efter frukost för idag sov Isabell till 15 och då hann vi inte ut innan Micke kom. Och då skulle jag börja med middagen.

Så imorgon kommer våra rutiner se ut såhär...

Ca 07.30-08.30
Väcker Isabell oss.

Ca 08-09
Frukost.
 Efter det byter vi kläder, borstar tänderna mm
När vi är klara går vi ut.

Ca 11.00
Börjar jag med lunchen. Oftast värmer jag bara upp gårdagens middag och skär till lite sallad.
När allt är klart äter vi.

Ca 12.00
Lägger sej Isabell och oftast även jag och Stella.

Ca 13.30-14.00
Vaknar Isabell. (Väcker henne om hon sover ännu vid 15.00)

Ca 15.00
Äter Isabell mellis.
Efter det fixar jag och Isabell med lite allt möjligt.
Leker på Isabellsrum eller kollar på nån film, ritar eller något helt annat :)
Ibland tömmer vi diskmaskin eller viker tvätt/sätter på en tvättmaskin.
Isabell ska självklart hjälpa till med allt :)

Ca 15.45
Kommer Micke hem. Eller så möter vi honom vid bussen.


Ca 19.30-20.00. 
Vi lägger Isabell och hon sover ända till morgonen. Oftast. Annars sover vi alla 4 i vår säng ♥ 

Nu är det godnatt!


Den som spar han har

Hejsan!

Igår var vi på Aqvariet på Djurgården. Där träffa vi Ann-mari, Johan, Kevin och Johans mamma.
Det var riktigt kul :) Så länge sedan man träffat dom. Längtan till Finland blir ännu starkare! Tror jag och flickorna ska åka till finland 1 vecka innan Micke nästa sommar. Så vi får njuta lääääänge :)
Isabell var helt fascinerad av fiskarna :)
Vi hade med kameran, men när vi kom dit såg vi att man inte får ta in vagnar...så där gick vi med händerna fulla :) Alltså tyvär inga bilder...

Tänkte vi skulle gått till kyrkis idag, men Isabell är fortfarande förkyld så vi går nästa vecka om alla är friska. Tror Isabell skulle tycka det var kul att träffa andra barn. Eller jag vet det. Och om jag ska begära vårdbidrag och ha hemma båda barnen måste vi hitta på saker så barnen träffar andra barn.
Jag tror kyrkan har program för barn på måndagar och fredagar. Och när Isabell fyllt 2 år får hon börjar på "Hoppis och skuttis" på Safiren (Simhallen) och det är på söndagar. Sen kommer vi ju vara ute mycket mera i vår och sommar så då träffar Isabell barn.  

Är det normalt att vara jätte svullen om fingrarna när man vaknar? Jag var ju svullen (typ överrallt) när jag var gravid, men ska man vara det nu också!?!?!

Såg en fin spargris jag skulle vilja köpa till Stella.

    

Vet dock inte vilken färg. Rosa eller grön tror jag...

Dessa hittar du på myfirstroom.se!


Min familj

Hej!

Orkar inte skriva något nu så ni får nöja er med lite bilder på världens finaste ♥Godnatt!


Lördagens vägning...

2010.12.16 → 100kg.
2011.01.01 → 88,8 kg (-11,2 kg)
2011.01.08 → 87,0 kg (-1,8 kg)
2011.01.15 → 86,0 kg (-1 kg)
2011.01.22 → 85,4 kg (-0,6 kg)
2011.01.29 → 85,6 kg (+0,2 kg)

Ingen ide att deppa utan Dags att lägga i en högre växel ;)


Stella chillar...

Hej!

Idag for vi till Nyköping på eftermiddagen. Det var kul när vi inte varit i Nyköping så mycket. Vi var på Lekia en sväng. Hittade en sängmobil och en kudde till Stella och en haklapp till Isabell.Sen var vi på Intersport och på Willys. Willys var verkligen en possitiv överraskning! Dit ska vi igen. Köpte lite blöjor igen ;) Som jag tidigare skrev så är det "tag 3 betala för 2" på blöjorna till den 6 februari. Nu har vi köpt 9 paket och betalt för 6!

Imorgon ska vi till Ikea och på söndag ska vi träffa Ann-mari + familj i Stockholm. Ska bli himla kul!

Här kommer det lite bilder från idag...Hon doftar bäääääbis ♥Dags att färga ögonbrynen ;)Stella chillar i soffan YO! :))

Nu ska jag kolla upp lite saker... Tjingeling!

Ps. Vi brukar kalla Stella för Stella-Amalia. Så nu funderar vi på att ta det till andranamn :) hihihi D.s.Åh nej!

Hej!

Nu har jag kommit hem från vårdcentralen. Det gick inte så bra :( Fastevärdet var 7.8!!! och efter det goda drickan (Fy!!!) och 2 timmars väntan var värdet 11.1. 

Så vad händer nu? Blir det insulin? Är det här nu diabetes typ 2 jag fått? Kommer min syn nu försämras? Kommer jag bli sjuk? Ingen anning... Kommer få en kallelse till Karolinska säkert nångång nästa vecka, men ska ringa min läkare direkt på måndag och prata. Känns inte alls bra :( jag visste att det skulle bli problem... Som tur ringde min älskade mamma nyss och gjorde mej på bättre humör ♥

Hon kom med den strålande ideen att jag kan skänka barnkläderna till välgörenhet! Vi är inte miljonärer, men vi har tak över huvudet, jobb, mat på bordet. Och vi har varandra. Det är inte alla som har det så bra som vi i vår familj.

Behåller det jag vill ha som minne och resten skänker jag bort. Jag har massa lådor på altanen som det står "Loppis" på. Jag vet att jag inte kommer komma iväg på länge till nån loppis, så det kan jag också skänka bort. Så nu måste jag hitta nån som vill ha barnkläder och nån som vill ha saker... borde väl inte vara så svårt!?!? 

Men vart ska jag ringa? Testar med att ringa Trosa kommun och fråga vart jag kan vända mej. Eller socialen kanske? Om dom inte har något ställe så borde Södertälje kommun eller södertäles socialen veta något ställe...!?!?

En annan ide skulle ju vara att sälja på Tradera (som huuto.net för dom i finland som inte vet vad tradera är) och ge pengarna till nån/något ställe...! Tror ni folk skulle buda mera om jag skrev att pengarna går till välgörenhet? Folk kanske inte tror på sånt... Kanske värt att testa!!! 

Nu kommer en nyvaken prinsessa som vill upp i famnen. Så hej då!

Hihihih!

Samtalet vi hade nyss:

Jag: Micke!
Micke: Mmmm... (Han surfar på mobilen)
Jag: Jag skulle vilja fixatill brösten och bleka tänderna.
Micke: Vad du vill mycket nu helt plötsligt, men visst. (Han säger det utan att lyfta blicken från mobilen)
Jag: Men jag har inte pengar...
Micke: Du fyller ju 30 snart...

Hahahaha det var så komiskt. Andras män hade sagt typ "Nej, du är perfekt som du är", men min man tycker det låter som en bra ide :D Bästaste Micke ♥ 


Orolig

Hej!

Som jag tidigare skrivit så ska jag på Glukosbelastningstest. Imorgon. Måste vara fastande 12h innan. Jag är så orolig. Känns inte alls bra. För dom som inte vet så om man haft gravdiabetes så är risken att diabetesen stannar kvar efter förlossningen. Ja därav testet. Med Isabell hade jag 5,1 innan testet och 5,2 efter 2h. 

Vad gör jag om värdena är dåliga imorgon? Puh :( Jag vet att jag kommer börja gråta i sånnafall. Har en klump i magen...

Tar med mej Stella så jag inte behöver sitta där själv och ha tråkigt :)
Kan jag mysa med henne under dom 2 timmarna vi måste vara där ♥

Fick även en kallelse till Karolinska sjukhuset. Vi ska diskutera prevmedel, förlossning, mm. Hoppas bodtrycket gått ner!!! Annars får jag inga p-piller (Gränsen är 140/90 tror jag). Jag hoppas att alla ni kvinnor där ute är medvetna om att ammning INTE är något prevmedel!!! Sen ville hon diskutera framtida barn. Undra vad hon vill säga?!?! Har en svag aning... Jag verkar ju bli sjukare för varje gång jag är gravid...

Busfröet Isabell ♥♥ Älskar dej så massor ♥

Ser ni vilket fint hår :) Såhär ruffsigt är det 1 minut efter att jag kammat det på morgon :))

Nu ska vi lägga oss så vi orkar upp imorgon. Ska åka själv med Stella till vårdcentralen på testet.

Håll tummarna att det går bra!!


Oj, vad hon växer...

Hejsan!

Idag skiner solen, men det är -11 C! Har inte varit ute, men det ser fint ut :)

Micke är hemma. Han är sjuk. Och alla kvinnor vet säkert redan hur män blir när dom blir sjuka. Det är typ döden... Suck!

Gick igenom Stellas kläder idag. Dom börjar nämligen vara liiite för korta. Så jag plockade bort storlek: 56 och tog fram storlek 62. Det var inte lite kläder det! 95% är Isabells gamla och 5% är sånt Stella fått i julklapp mm. Ingen ide att köpa när hon har så mycket. Och i denna ålder sliter bäbisarna inte direkt på kläderna så dom ser nya ut! Nu har hon i storlek 62:

5 kortärmade bodyn
15 långärmade bodyn
11 par byxor
4 pyjamasar
6 par strumpbyxor
MASSOR med strumporSen har hon:

2 klänningar
5 sparkdräckter
3 koftor
2 mjukis set (Byxa+tröja med dragkedja)

Så kläder lär jag inte behöva köpa mera i storlek 62...

Tog fram storlek 68 för att kolla om där behövs något, men tror inte det. Hittade 3 proppade påsar...Hur gör ni med kläder barnen växer ur? Vi ska ju inte ha flera barn (!?!?!?!?), men jag vill ju spara lite kläder om Stella och Isabell får barn nångång. Kan vara kul för dom att få då. Hur mycket har ni lagt undan? Vi har ju så himla mycket av varje storlek! Isabell har en STOR SVART sopsäck nästan full med storlek 86!  (Jag vet HELT galet!)
Så nu när Stella växt ur storlek 50 + 56 så har jag tagit dom absolut favoriterna och lagt undan. Vad har ni gjort med resten? Det är ju inte så mycket i små storlekarna, men en del... Kanske skulle fråga några gravida kompisar om dom är intresserade!?!?  

(Påtal om gravida så ska jag lägga ut mamma-kläder på tradera. Kanske ikväll om jag har tid...!)

Och då är ju det här bara innerkläder så att säga... Flickorna har en del ytterkläder också....!

Nu har ju Isabell just börjat med 92 så det har hon inte alls mycket av, men jag ska absolut inte köpa lika mycket som jag tidigare tydligen gjort! Är dock inte bara jag som shoppat loss utan även en annan person också... 

Här är sötaste Stella

Nu ska jag skynda i säng med min sjuke man ;) Isabell och Stella vaknar snart.


Underbart...

Go kväll!

Nu har jag kommit hem från fotvården. Såååååå himla skönt!!! Nu är mina fötter lena och mjuka som Stellas ungefär ;) Lugn musik, fotmassage, att få ligga och blunda, diskutera med en annan vuxen än micke ;) LYX! Detta borde alla mammor få av sina mammor ;) Tusen tack ♥

Nu har jag bestämt mej för att jag ska unna mina fötter en timme i veckan. Måste sköta om mina små fossingar :) Jag beställde jätte bra fotvårdsprodukter därifrån. Hon skulle ringa när produkterna kommit.

Kommer inte ihåg vilket företag producterna kommer från, men skriver det såfort jag får veta. Trollmor från jämtland!?!?!Innehåll: havssalt, olivolja, teetree, bergamott, rosmarin, citrongräs, enbär, och lavendel.

Denna fotsalt är suverän! Det är salt man sätter i varmt vatten som sen blir som en hudkräm på dina fötter! Sen är det bara att skrubba. Häftigt va!?!?Och avsluta med en fotkräm. Hon sa att man kan ta vilken kräm som helst,
men denna dofta så gott att jag vill ha den.

Produkterna påminner lite om Weleda produkter om ni har testat dessa!?!?

Micke hade dock inte haft en lika trevlig kväll. Jag var borta 2h 50min. Stella hade skrikit 2h och 40 minuter! När stella var som mest hysterisk hade isabell gått fram till micke och klappat honom på håret. Undra hur uppgiven micke måste ha sett ut då! Sötaste Isabell ♥
Nu sover Stella så lugn och nöjd brevid mej här i soffan.

Nä nu ska jag gå och lägga mej. Godnatt!


FATBOY

Jag är förälskad... Har varit det i några månader.... Måste få en sånn... Jag lovade Micke att jag inte kommer lägga den i ett hörn efter 1 vecka... (Jag brukar väl inte köpa onödiga saker som sen bara samlar damm??)

Har nån av er en sådan?

Nu måste jag bara välja vilken färg... och hosta upp 2500kr......................... :))

               
 Svart                                    Taupe                                  Brun

           
   Silver                                 Olivgrön      

                       

Mörkgrå

Mina favoriter är nog svart och silver...


Vilken färg tycker ni är finast?


Makaronilåda

Hej!

Som vanligt satt jag idag på eftermiddagen och funderade på vad jag skulle laga till middag. (Måste börja med matlista igen så jag slipper fundera varje dag!) Kikade in på kryddburken.se

Bestämde mej för att göra makaronilåda med korv. GUD så gott! Mamma brukade göra med köttfärs när jag bodde hemma. Det var en av favvorätterna. Själv har jag blandat köttfärs och bacon. Men med korv var nästan lite godare! Micke åt två tallrikar! Händer inte varje dag ;)(Bild kryddburken.se)

Har ni inte testat så tycker jag ni ska testa detta recept! Gå in på kryddburken.se

Nu ska jag se på "En hemlig miljonär" på 5:an. Verkar himla intressant...


Vårens nyheter...

Godmorgon!

Fick mail från Polarnopyret att vårens nyheter har kommit. Var självklart tvungen att kolla in det direkt!

Hittade en del jag skulle vilja shoppa till mina prinsessor :))
Vindfleece jacka 495:-

(Tycker om denna blå färg!)
Skaljacka 795:-Jeansleggings 275:-Byxor 275:-T-shirt 145:-


Fina textiler

Hello!

Har letat efter spjälskydd till Stellas säng jätte länge, men inte riktigt hittat något jag tycker är fint. Men nu! Äntligen!Nu måste jag bara bestämma mej för vilken av dessa jag ska beställa. Antagligen den i mitten... eller den högst upp...fast den längst ner är också fin ;)

Det är paket med Påslakanset och spjälskydd. 439:- 

Blev du nyfiken får du gå in på www.newheaven.se


Ordspråk mina vänner...

Hej!

Såg att jag fått kommentarer om texten jag har på headern.

"Den som inga barn har vet inte vad äkta kärlek är"

Detta är en fint ORDSPRÅK från italien jag hittade på nätet en gång för några år sedan. Jag tycker den stämmer så himla bra! När jag fick Isabell så kände jag känslor jag aldrig känt förr och känner en kärlek jag inte känt förr. Stella skulle jag inte vilja leva utan en ända dag- och hon är bara 6 veckor. Ni får inte missförstå mej. Jag älskar Micke, men kärleken till mina barn är hundra gånger starkare ♥ Kanske bara är jag som känner såhär, men det struntar jag i!

Önskade inte trampa nån på tårna. Det är bara ett ordspråk.  
 


Ny vecka
 
Stella ÖNSkaR eR en trevlig början på denna vecka.


Söndag igen...

Hej!

Dagen började perfekt med sovmorgon till 10. När Micke väkte mej hade han storstädat hela huset förutom sovrummet. Isabell var påklädd och hade fått frukost :)) Kärlek ♥

Igår var vi och firade svärmor som nyligen fyllt år. Åt god mat och super god tårta!

Ska så småningom börja planera inför dopet. Då skulle svärmor få baka lite tårtbottnar för dom var goda!

Denna underbara gunga fick vi köpa för 100kr av Heidi när Isabell föddes. Otroligt bra grej faktiskt :)

.

Stella gungar i köket medans vi andra äter :)

Batterierna är slut så storasyster får ibland gå och ge fart.

Nu ska jag få i mej lite frukost och sen ska vi iväg på äventyr igen ;)

Ps. Är det nån som ser min Header på bloggen? Jag ser den nämligen inte och Malin såg den väl inte heller!? D.s
Lördag = Vägning

Ja, efter 2 ägg och 2 rostbröd (Grovt bröd) och lite till så väger jag idag... 85,5kg.

2010.12.16 → 100kg.
2011.01.01 → 88,8 kg (-11,2 kg)
2011.01.08 → 87,0 kg (-1,8 kg)
2011.01.15 → 86,0 kg (-1 kg)
2011.01.22 → 85,4 kg (-0,6 kg)

Allt som är neråt är bra!!!

Nästa vecka ska jag börja gå 1 timmes promenader varje dag. Får vi se hur det påverkar vikten.


Emmaljunga

Godmorgon!

Tog några bilder igår när vi var ute på promenad.

Denna vagn köpte vi för några veckor sedan. Jag tycker det är jätte bra. Smidigt med svängbara framhjul, tycker om när barnen sitter mot mej, inbyggt myggnät, höj och sänkbart styre mm men ser ni att Isabell inte kommer få plats i den länge till!?!?!?
Och sen föredrar hon att gå själv (Vilket är livsfarligt nu när det är så halt!!!)
Så får se hur länge vi kan använda den... 
 


♥ Mammas älskling ♥


Ordning och reda...

Som dom flesta kanske vet vill jag ha ordning och reda runt mej. Jag hatar toaskåp som är fulla med gamla burkar, dammiga hyllor, klädskåp med kläder som bara ligger och tar plats, smutsiga diskbänkar... mm.
Jag vill att varje sak (nästan iallafall!) har sin egna plats. Jag bryr mej inte om hur det ser ut hos andra, men hemma vill jag ha ordning. Dock inte så lätt med två barn att ta hand om, men smuts tål jag inte! Det är skillnad på stökigt och smutsigt! Och för er som inte tror det så ÄR det stökigt här också ibland ;)

Iallafall...
Har gått och stört mej på att Stellas och Isabells alla papper ligger bland våra papper. Man hittar ju aldrig det man behöver!!! Bankpapper, BVC-papper mm...
Så idag när Isabell och Stella somnat efter lunchen tog jag fram (Jag vet att jag borde sova!)alla våra mappar och pärmar och tömde på vår säng! Ja och så sorterade jag i små högar. Sen vakna Stella för mat och nu blev jag sittandes här. Så nu när Micke kommer hem har vi små högar av papper i hela våra sovrum. Inte direkt fredagsmys va ;)

Dessa hittade jag bland alla papper...

 

Ska genast maila Amelia och säga upp premunationen (stavas det så?)
Och sen ska jag upp och fortsätta mitt sorterande...

Trevlig fredag allihopa ♥


Fredags morgon...

Godmorgon!

Här har ni våran morgon i bilder!Yoghurt med havrepuffar är favoriten just nu :) Och ÄTA SJÄLV är vad som gäller...Isabell ÄLSKAR när hon får paket med posten. Hon ska öppna själv!
Tjejerna fick en varsin muminsked från pappas lillasyster+familj.

Kiitos Sari! 
 


Isabell dansar med flickan i tvn medans jag ammar en hungrig Stella.

Nu ska jag leka med min dotter och sen är det dax för lunch. Korvsoppa från igår. Nam!


Stella 5 veckor idagStella sover på pappa ♥Jag tog nya´ste Damernasvärld och gick upp för att ta ett varmt och avkopplande bad.
Jag hann inte ens i badet innan en viss prinsessa var där :)Isabell har varit febrig och snorig idag, men rätt glad och snäll ändå ♥

Nu ska vi upp och lägga oss. Fredag imorgon :))

Ellinor: Kul att du läser min blogg! Men vad är bloglovin??


Ur barns mun kommer sanningen...

Skrev med min barndomsvän Sofia på msn idag. Var tvungen att visa er vad hon skrev :))

"
Peters kusin berättade på dagis: "på mitt land så dricker vi bara sprit"

Dom skulle berätta vad man hade gjort på lovet, och han hade ju då varit på landet haha!

Gud så kul!!!


Pedikyr

Nu har jag bokat tid till pedikyr. Nästa onsdag 17.30. Ska till Bomans i Trosa. Har aldrig varit där, men har bara hört bra om stället så nu längtar jag. Blir jag nöjd ska jag nog boka in en tid för ansiktsbehandlig. Skulle behövas...
 
Första gången jag lämnar Stella, men det går nog jätte bra bara jag ammar innan jag sticker iväg. Micke är bäst ♥Första dagen ensamma...

Hej!

Sitter här i köket ensam i tystheten. Helt glad faktiskt. Har väntat på denna dag med en klump i halsen. (Kanske lite överdrivet, men ungefär...) Micke började jobba idag. Han har inte jobbat sedan juni 2010.
Allt har gått jätte bra. Flickorna är snälla och jag är lite piggare än igår. Vi la oss redan 21.30 igår. Det är tidigt för att vara oss. Idag ska vi satsa på 21.00 ;)

Nu sover flickorna. Jag ska också läögga mej straxt. Var bara tvungen att fixa några grejer på datan först. Passar på att skriva här en snutt också :) (Vet inte om jag orkar/hinner mera senare idag)

Gårdagen alltså... PUH!

Ska faktiskt gå och ta foton så ni förstår vad jag menar...

Så..Det här är utanför våran ytterdörr. Plankorna som inte är målade har micke lagt dit nu efteråt...Och här är vårat altantak som micke desperat försökt laga. Micke och Kent ska fixa det lite bättre i helgen. Hoppas det håller tills dess...

Nu i efterhand har vi sett att dom som bodde tidigare lagat denna bjälk med 3 skruvar. Vad är det för smartskafft? Bärande bjälkar ska man ju byta ut om dom spricker!!! Arg jag blir på sånt!

Vi är inte så jätte ledsna för det här för vi skulle ändå bytt altantaket i vår, men vi hade ju inte velat att det skulle komma ner nu! Och liten nervös blir man ju för fönstrena... Och undra hur det ska hålla resten av vintern. Det är ju typ 3 månader kvar.... :(

Jo så vi var deppiga hela förmiddagen. Sen packade vi in hela familjen i bilen och åkte till barnens farmor. Där fick vi ♥-pannkakor. Hur fina var inte dom på en skala??? Vill också ha en sånn stekpanna. Skeppshult tror jag den var från.
Svärmor passade på att sy alla mina gardiner! Så när jag har tid ska Stella, Isabell och vardagsrummet få nya gardiner. 
På kvällen åkte vi hem via Willys och storhandlade. Vill tipsa er om att det är "Tag 3 betalar för 2" på alla blöjor! Vi köper alltid Libero up&go storlek 5. Så gjorde vi även igår. Detta gäller till 6 februari så vi ska nog hinna dit en sväng till ;)
 
Vill passa på att gratta familjen Hartwall som igår fick en liten dotter ♥ Längtar till mars då vi får spendera en hel vecka med dessa fina människor i lappland :) Isabell kommer ju vara eld och lågor när hon får en lekkompis en hel vecka :)

Och så vill jag gratta Linda+familj som i förrgår fick ett plus på stickan :) Blir ett höstbarn som jag då ;)

Jag har tydligen en jätte fin blogg, men tyvär så är den bara svart på min dator :( Kan dock gå in på inlägg och se bilderna, men när jag kollar på bloggen så ser jag inget :/ Trist.

Nu måste jag skynda i säng så jag hinner sova lite innan flickorna vaknar!

Ps. Mamma ringde igår och frågade om jag vill gå på nån fotvård, massage eller annat för att unna mej lite lyx och få lite egentid!!!! Tack älskade mamma!!! Det ser jag verkligen fram emot. Visste direkt vad jag ville gå på. Fotvård! Fötterna är inte direkt fina efter en graviditet! Har varit tungt och inte har man orkat vårda dom heller, men snart så :) D.s.


Ny hårfärg

Hej!

Idag var Ida+familjen och hälsade på. Himla skoj :)

Passade på att be henne om hjälp med att färga håret. Mörk choklad, toning. Ska hålla i 6 veckor.

Jag borde tagit förebild, men glömde det. Blev jätte nöjd iallafall.Vet nån en bra fotograf i södertälje? Skulle vilja ha ett familjefoto på oss alla 4 ♥


Lördag = Vägning

Jahapp. Då var det vägning igen. Känns rätt onödigt att väga sej för jag har ju verkligen inte ätit nyttigt, men nu har jag gjort det iallafall.

2010.12.16 → 100kg.
2011.01.01 → 88,8 kg (-11,2 kg)
2011.01.08 → 87,0 kg (-1,8 kg)
2011.01.15 → 86,0 kg (-1 kg)

EXAKT ett kilo! Inte illa pinkat.

Tack för alla svaren ang tipsen! Alltid kul att läsa vad ni skriver :)
Men jag vill förtydliga en sak. Jag ska inte banta. Jag vill börja ett lite nyttigare liv = inte så mycket skräpmat och mera motion. Ska alltså inte börja nån diet nu när jag ammar utan hade bara velat ha tips på hur jag ska undvika sötsaker...

Det är så himla svårt att låta bli onyttigheter... 

På tisdag börjar Micke jobba (Hjälp) och då ska jag och barnen börja gå promenader varje dag. Känns inte alls bra nu. Jag är seg och känner att en dos friskluft varje dag är på sin plats! Nu har det mest blivit att gå till bilen, från bilen till affären, från parkeringen hem osv.osv.

Längtar till våren... BVC

Hej!

Idag var det dax för ett besök på bvc. Stella vägdes och mättes. Jag hade inga frågor så vi var klara efter 15 minuter :)

Stella, 4 veckor + 1 dag

Vikt: 4800gr
Längd: 59 cm

Isabell i ungefär samma ålder, 4 veckor + 4 dagar

Vikt: 4830gr
Längd: 58,5 cm

Stella skulle alltså ha växt 7 cm på 4 veckor???

Micke sitter och undrar om inte tjejerna i Lets dance fryser när dom är så lättklädda.... hmmm.....!


Dikt

"När döttrarna blev till
var tanken ganska klar-
en dotter har nåt i sig,
som ingen annan har.

En vilja och en känsla,
ett sätt att bry sej om,
som skänker lite värme
i allt hon står bakom.

Och därför kära dotter,
som är så underbar,
vi tackar dej för att just DU
valt oss till mor och far."Har ni tips?

Hej!

Igår när vi gått och lagt oss låg jag i sängen och funderade på hur jag kunde förbättra min kost (Stressen över att inte gått ner något denna vecka börjar smyga sej på...) lite utan några större uppoffringar... Kom fram till två saker:

1. Jag ska börja dricka smoothie till frukost.

Det är ju både gott och nyttigt! (Slipper jag alla kolhydrater jag sätter i mej i vanliga fall med min "smörgås-frukost") Drack imorse en Smoothie med Naturell yoghurt och jordgubbar. Smakade riktigt gott! Och man kan ju blanda med vilka frukter som helst! Tänk vad gott i sommar med alla färska frukter! Toppen :)

2. Jag måste sluta äta sent på kvällen!

Igår kväll åt vi kvällsmackor vid kl. 23 !!! precis innan vi gick och la oss. Och jag var igentligen inte ens hungrig...! Idiotiskt va! Micke frågade och jag hängde på... Har jämt hört att man inte ska äta efter kl 18, men när jag ammar hela kvällarna vet jag inte om det funkar för mej. Ska testa att äta kvällsmålet med Isabell kl 19 ikväll.

Har ni andra tips så är det bara att lämna en kommentar :)

Nu måste jag hoppa i duschen! Sen ska vi ge oss iväg för att köpa gardintyp. Isabell och Stella måste ju få gardiner i sina rum! Sen ska vi åka förbi svärmor en sväng när vi ändå är i stan.


Söta gosedjurMaypole Lejon

Aktivitetsleksak UgglaKanin Sylvain

Hittade dessa och många flera på www.barnensrum.se


Nya kläder

Go kväll!

Jag la ut Vår käraste Emmaljunga på Blocket.se igår kväll. Nu är den såld. Eller ja hon hämtar den imorgon, men hon lovade att hon köper den. Och det är MÅNGA som ringt och mailat. Alltså la ja ut den för billigt :/ typiskt!
Konstigt nog känns det lite trist att sälja den. Våran första vagn. Har så fina minnen med den :) Men vi kan inte ha 4 vagnar! Eller kan kan vi, men det blir lite trångt i förrådet ;)

Igår kom tröjorna jag beställde. Skrev om dom i ett tidigare inlägg. Jag beställde 3, men tänker bara behålla två.

Dessa tyckte jag om:

Här är min lilla modell ♥Dax att amma...


Piggelin

Stella önskar er en trevlig tisdag ♥
Måndag igen

Hej!

Har haft fullt upp några dagar så har inte hunnit/orkat blogga. Ammar nu också så lite svårt att skriva. Här är lite bilder... 

Nybadad Stella ♥

Isabell och Micke läser bok

Stella vilar som vanligt...Tavla med lite fina ord...Nu har mamma och Jarmo åkt hem. Har varit kul att ha dom här. Tråkigt när vi syns så sällan.
 
Idag fick jag tröjorna jag beställde från Hm för nån vecka sedan. Lägger upp bilder imorgon.
Nu orkar jag inte skriva mera med en hand. Måste gå och bädda sängen med rena lakan och börja sova.

Natti natti 


Marddrömsnatt

Hej alla läsare!

Förra natten var en sånn natt man inte vill vara med om...

Isabell har sovit jätte bra sedan Stella kom till oss. (Förstår hon månne att mamma inte hinner springa hos henne mera på nätterna ;) ?) Ibland har vi fått gå in vid 21-22 tiden och ge nappen eller vatten, men mycket sällan.

Iallafall.. Inatt vaknade hon vid 01. Micke gick in, men hon vägrade somna om och började skrika. Senaste två gångerna detta hänt har vi låtit henne skrika sina 5-10 minuter för att sen somna själv. Då har vi kollat blöjan, gett vatten, nappen, kramat och sagt godnatt. Kollat att allt är okej. Men nu när mamma är här känns det onödigt att alla ska behöva vakna. Så Jag hämtade in henne rätt snabbt. Hon vägrar självklart sova och sitter, sparkar, sliter i vårat hår, hoppar på oss, sparkar oss i huvudet och är helt omöjlig. Helt plötsligt hör jag våran granne. Han började straxt efter kl. 01 att SÅGA OCH SPIKA! Ja, renovera! VADFAN?????????? Han och Isabell höll oss vakna till ca 5. Då somnade Isabell och Micke. Till min lycka vaknade Stella och ville ha mat :S Så jag sov från 23-01 och sen från 06-07. När Isabell väckte oss (Hur orkar hon efter att hon varit vaken hela natten??) vid kl. 7 så mådde jag jätte dåligt och hade jätte ont i huvudet. 

Ang grannen så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. I natt blev jag lite rädd. Det var obehagligt. Sa till Micke att han som har 3 små barn (Hur kan dom sova i oljudet???) borde vara jävligt tyst mitt i natten!!! Är han störd på något sätt? Vad är det som har gått fel i hans skalle?

Vi kom iallafall fram till att han får förlåtelse denna gång, men nästa gång ska han få höra! 

Det var verkligen en obehaglig natt... Usch! 

Så idag har jag mått kast hela dagen och knappt fått i mej nån mat. Det är inte normalt...  

P.s. Tre olika grannar har frågat VART vi kastar våran snö. Jo, vi kastar det där det redan är stora snöhögar på ALLMÄNN gräsmatta. Vad fan bor det för idioter i denna by??? D.s.


Lördag = Vägning

Ställde mej på vågen imorse. Gissa om jag blev förvånad när jag gått ner då jag inte ätit så nyttigt efter söndag kväll :D

 Måste verkligen skärpa mej! Som tur har jag gravidkilon kvar och då är inte så svåra att bli av mej I BÖRJAN. Men det kommer bli svårt så småning om. Det vet jag. Tror inte jag är något undantag direkt ;)

2010.12.16 → 100kg.
2011.01.01 → 88,8 kg (-11,2 kg)
2011.01.08 → 87,0 kg (-1,8 kg)


Armbandet...

Hej!

Usch vilken huvudvärk jag hade igår. Ni vet sånndär så det värker i huvudet såfort man tar en steg. Ingen panodil hjälper och alla samtalsvolymer är för höga! Var helt ur skick så det blev inget bloggand och låg i säng innan 21!

Men idag är jag i form igen :)

Idag har Mamma och Jarmo kommit :) Himla kul. träffades ju sist i sommras! Och min Gudmor Sari var och hälsade på. Det var 17 år sedan jag träffade henne så vi hade lite att ta igen ;) Så vi åt gott och pratade och skrattade. Vi fick massa julklappar. Tack kära ni ♥

Isabell är eld och lågor när hon har mormor att leka med. Hon var inte alls blyg.

Påtal om Isabell... Vi satt i tvättstugan och Isabell fyllde maskinen (Hon älskar att tvätta). Jag började prata med Micke som satt i köket med Stella. Vi var väl i tvättstugan 20 minuter och Isabell började pyssla med sina egna grejer. Helt plötsligt kom hon fram till mej med en berlock från mitt armband!!! Gissa om jag blev chokad! jag frågade direkt vart hon hittat den och hon (duktiga tjejen) visade mej tvättmaskinen! Där i hittade jag resten av smycket i en liten springa mellan maskinen och luckan. Gissa om jag blev glad! Och jag och Micke har sökt igenom hela huset i 2 dagar!!!! Men nu har jag alltså fått tillbkas det!

Nu vill folket sova här...

Lovar att lägga upp bilder imorgon. Stella-bus fylde 3 veckor igår! Tiden går så himla fort.

Sov gott!Neeeeeeej :(

Jag har slarvat bort världens finaste julklapp och nu skäms jag som en hund :(

Micke köpte ett Pandora silverarmband till mej. För er som inte vet vad Pandorasmycken är kan ni kika in HÄR :) 

Ett jätte fint armband med 4 fina berlocker. Ett hjärta, en barnvagn, en berlock med stenar på och en med en platta där det stog "Forever together" Jag blev så glad när jag fick den på julafdton att jag blev tårögd. Och nu hittar jag den ingenstans!!!!

Skäms och känner mej så dum! Och dyr har den säkert varit...

Här är några andra julklappar jag fick ♥

P.s. Micke köpte vagnen :) D.s


Ring ring...

Godmorgon!

Jag har igen varit vaken halva natten med Stella. Hon skrek inte i natt heller, men hon drog upp benen mot magen krampaktigt då och då. Och hon griper tag med händerna om bröstet och suger in tutten jätte hårt ibland som lite i panik. Jag sa till Micke imorse när vi vakna att hon beter sej som jag under förlossningen. (Jag sög inte på nån tutte ;) utan hade masken) men det onda kom i vågor och när det väl kom fick man lite halvt panik... Stackarn :(

Jag har försökt uträtta lite telefonärenden idag, men INGEN svara.

- Strul med Försäkringskassans telefoner. När är det INTE strul med dom???

- Sen skulle jag boka tid till Glukosbelastningstest. Ringde Trosa Vårdcentral och väntar samtal tillbaks därifrån. Jag ska ju göra test för att jag hade gravdiabetes under gravidteten. Jag mår jätte bra nu! Mitt blodtryck har gått ner (Känns det som) och jag mår inte dåligt längre.
Undra varför jag blir så sjuk när jag är gravid???
 Ändå blir jag ju nervös inför detta test.... Jag har ju mätmaskinen hemma så jag borde mäta lite socker då och då, men har väl inte gjorde det som jag borde sen jag kom hem från sjukhuset.... Vet att det är dumt, men värdena var bra när jag var där... Nu får jag ta mej i kragen och mäta idag! 2-3 ggr i veckan borde jag mäta. Inte 6 ggr/dag som under gravidteten.

- Sen har jag försökt ringa min läkare på Specmödravården, men hon svarar inte. Receptionen svarar inte heller. Borde boka tid till läkarkontroll... 

Micke åkte nyss iväg till Nyköping för att kolla på en Emmaljungavagn. HOPPAS den är bra!!!  

 

Nu ska jag börja laga lunch till min sötaste Isabell ♥


Iittala i mitt hjärta

Hej!

Natten gick rätt bra. Hon skrek inte, men var inte helt nöjd heller. Så jag och Stella var vakna halva natten igen :)) Sålänge hon inte är ledsen så är det bra. Nyss spydde hon på mej. Isabell spydde aldrig sådär bara... Spelar tydligen ingen roll hur många barn man har. Man är lika orolig ändå :) 

På fredag morgon kommer mamma ♥ Och Jarmo såklart :) Det ska bli så kul! Dom är ända till måndag. Och på fredag kommer min gudmor på besök. Henne har jag inte träffat sedan skolavslutningen i 2:an!!! Ska bli så himla kul :) 

Vi letar fortfarande syskonvagn... Det är så svårt!! Vi hittade en bra på blocket. Phil and ted, Vibe. Begagnad, men det stog att den är i jätte bra skick och såg ny ut. Micke ringde och frågade lite om den och dom lovade att den var såååå bra och fin. Så Micke åkte dit. (En timmes bilresa dit! Och sen en timme hem!!!!) Och tror ni den var så bra som dom sa? Nej. Den var förstörd i tyget och fläckig och full med hundhår. Varför ljuger folk i sina annonser??? Tror dom att man inte ska se att vagnen är förstörd??? Så jäkla irriterande!!! Och Micke tyckte Phil and teds vagnarna var konstiga och inte alls bra. Så nu måste vi kolla på någon helt annan modell... Jag som trodde jag skulle fått en ny vagn redan igår :( Jag skulle vilja gå ut och gå med mina flickor.... Nu går jag och Micke med varsin vagn, men hur ska jag göra när han börjar jobba om 2 veckor?? Jag vill ju börja gå långpromeader snart! :(
Nån som kan rekommendera någon syskonvagn?

Kikade in på Iittalas hemsida och fann några godingar jag skulle vilja köpa ;)Saltkvarn

(48,80 €)


Pepparkvarn

(48,80 €)


Kolik

Hej!

Japp, Stella har verkligen skrämt upp mej förra natten! När vi skulle lägga oss igår vid 23 hade hon varit lite gnällig på kvällen, men tänkte hon var trött bara. Men när vi lagt oss blev hon jätte ledsen! Och det blev värre och värre hela tiden. Hade mobilen i jackfickan så vet inte vad klockan var när jag somnade, men Micke kollade klockan vid 01.30 och sen somnade han. Jag satt uppe lång tid efter det ännu. Tårarna rann när jag satt med henne och hon var så ledsen. Helt röd i kroppen och fukttig i pannan :( 

Isabell hade Kolik och det var hemskt! Hon skrek så hon var hes VARJE (99% iallfall) kväll från ca 1 mån till 4 månaders ålder. Från klockan 17 till 00. Som tur fick vi sova sedan på natten. Stella verkar få ont senare på kvällen.

Det behöver ju inte vara Kolik, men ni förstår säkert att man bli nojig... Och nu har Stella sovit HELA kvällen... Samlar hon krafter inför nattens magknip månne??? hua...


Tvåtusentio

Jag och Micke satt och prata lite om förra året. Det har varit ett riktigt händelsefullt år...  Har hänt massa underbara saker ♥

Stella föddes och så köpte vi vårat underbara radhus ♥Undra vad som händer detta år...? Är lite nyfiken ;)

Det kommer säkert bli minst lika underbart som förra året!   

Nu vill jag bara städa bort julen och få in våren :))


Lets Go!

Vågen visade imorse 88,8 kg.
Har gått ner 0.3kg under julhelgen och mellandagarna :)) Jag som ätit så massa onyttigt :)

Nu börjar min resa mot alla gravidkilona!
Med Isabell hade jag gått ner alla gravidkilona efter 7 dagar. 7 kg. Denna gång gick det inte lika lätt, men det kommer nog gå bra ;)

 Mitt första mål blir 80kg. Hur lång tid ska jag räkna med att det tar? Nån som vet nån ungefär tid för hur länge det ska ta?

Väger mej 1 gång i veckan. Lördag. På morgonen.

2010.12.16 → 100kg.
2011.01.01 → 88,8 kg 

Nån som vill/vågar hänga på???


RSS 2.0