After eighttårta
Ingredienser:
200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 strösocker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr:
25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. (Ca 25 cm diametern)
3. Smält chokladen och matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
4. Vispa socker och ägg poröst.
5. Rör ner mjölet i äggsmeten.
6. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om till en jämn smet. Häll smeten i formen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
8. Ta ut kakan och låt den svalna.
9. Blanda matfett, grädde och After eight chokladen i en kastrull.
10. Smält på svag värme under omrörning.
11. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
12. Bred glasyren jämn över kakan och låt den stelna i kylskåpet.
13. Ta av kanten på formen innan servering.
14. Servera med grädde, vaniljglass eller kanske hallon?!
TIPS! Gör tårtan i förväg. Den blir godare och saftigare efter några dagar :)
ska vi betyg sätta den sen? hihi
den får nog högsta möjliga poäng!