After eighttårta

Ingredienser: 

200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 strösocker
3 dl vetemjöl

Chokladglasyr:

25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. (Ca 25 cm diametern)



3. Smält chokladen och matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.



4. Vispa socker och ägg poröst.



5. Rör ner mjölet i äggsmeten.



6. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om till en jämn smet. Häll smeten i formen.



7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

8. Ta ut kakan och låt den svalna.



9. Blanda matfett, grädde och After eight chokladen i en kastrull.



10. Smält på svag värme under omrörning.

11. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.



12. Bred glasyren jämn över kakan och låt den stelna i kylskåpet.



13. Ta av kanten på formen innan servering.

14. Servera med grädde, vaniljglass eller kanske hallon?!

TIPS! Gör tårtan i förväg. Den blir godare och saftigare efter några dagar :) 


Kommentarer
Postat av: Marja

ska vi betyg sätta den sen? hihi

den får nog högsta möjliga poäng!

2010-12-03 @ 08:32:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0