Stockholm

Hej!

Sitter på tåget påväg till Stockholm. Solen skiner.
Ska träffa Sofia. Vi ska äta lunch och shoppa :)
Måste bara säga att GUD så skönt att åka själv. Jag kan sitta och kolla ut i lugn och ro. Drömma mej bort eller tjuvlyssna på andra resenärer ;) Behöver varken vakta eller muta nån.

Igår kväll la M barnen. Borsta tänderna, böt pyjamas osv. Ca 30 minuter efter att vi sagt godnatt kommer Isabell gående till köket. Som om inget hänt...


Meandi

Hello!
Måste börja med att berätta att jag igår hade den trevligaste kvällen på länge! Jag var hos Filippa på Me&I träff. Där fanns halva mammagruppen (helt underbara människor) och andra trevliga tjejer. Det var länge sedan jag skratta så mycket. Och så shoppa jag några fina plagg :)) Det var första gången jag var nånstans utan barn på något roligt på VÄLDIGT länge. Och som jag njöt :))
Kollectionen för våren 2012 imponerade inte på mej, men det kanske var tur det ;) Det var nog tur att jag inte kunde gå i höstas då det var massa ugglor och fint :)) Har dock i efterhand beställt uggletröja mm...

Här är plaggen jag väntar hem:

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1790987/images/2012/pic_186324675.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1790987/images/2012/pic_186324675.jpg" class="image">


Äntligen är snön här!

Flickorna tycker snö är både roligt och gott :)
Babypulkkans bälte hade försvunnit så redan i andra guppet flög Stella med ansiktet i snön, men hon gnällde bara 2 sek sen skratta hon. Tokfian :))


Fredag

Tänkte bara önska alla en trevlig kväll. Micke kom just hem från jobbet (med en stor bukett tulpaner!) så vi ska byta om nu. Snart ska vi iväg och fira svärmor som fyllde 53 nu i veckan.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1790987/images/2012/pic_185340459.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1790987/images/2012/pic_185340507.jpg" class="image">


Polarn och pyret

Klädde på mej och Stella efter frukosten och tog bussen till stan. Polarns slutrea började med -50% + Ta 3 betala för 2!
Alla 6 plagg kostade 600:- ! Originalpriset för dessa plagg är 1695:-
Till Stella: Windstopper och klänning med huva.
Till Isabell: två tunikor, en tröja och en klänning.


Stella 1 år och 1 månad

Tiden går så himla fort och våran yngsta stjärna är redan 1år och 1 mån.
Ställde henne på vågen i morse och blev förvånad över att hon INTE hade gått upp i vikt. Vågen visade 8,6kg. Börjar ju känna mej lite stressad över detta, men samtidigt är vi ju magsjuka eller förkylda hela tiden så när skulle hon hinna lägga på sej något!?!?

I slutet på månaden ska hon på allergitest och till läkare så dom kan säkert hjälpa oss.
Måste fråga om bla. att behöver inte Stella calsium? Hon äter ju ingen mjölk! ska vi ge kosttillskott eller truga brockoli och andra calsiumrika grönsaker!?!?
Ska nog skriva en lista över frågor.

Sen måste jag plocka tillbaks byxor i stl 80 för dom i stl 86 glider av.

Här är iallafall några bilder på mina glada sötnosar <3


Vad gör man om man vill ha lite lugn och ro?

Man slår upp ett tält i vardagsrummet :)


Ruskovilla

Nu har vi kommit till det stadiet då alla börjar vara rastlösa och irriterade/gnälliga. Känns som om väggarna faller på snart. Vi har dammsugit, skrubbat köket, vikt tvätt, lagat mat och nu vilar alla förutom jag.

Passade på att gå igenom Isabells gamla ytterkläder/vinter nu när barnen sover. Att få barn med samma kön är ju jätte smidigt då allt går att ärva. Jooo, killar KAN också ha rosa kläder! Men jag skulle aldrig sätta på en rosa overall tex på en kille.

Hittade bla. silk kläder från Ruskovilla. Till er som inte testat vill jag rekommendera dessa jätte mjuka kläder. Dom är dyrare, men kvaliten är +10! Och andrahandsvärdet lika så.

Och självklart minns jag Isabells modelljobb :) Hon tyckte det var så kul! Och dem blev jätte nöjda! Isabell kan ni nu även se i katalogen för 2011/2012! (fotona var ju igentligen till för 2010 katalogen)
Får se om det blir något i vår igen..


Sjukstugan fortsätter...

Micke låg och ojade sej i soffan. Bella gick fram och klappade honom på kinden och sa "Pappa sov nu. Bella hämtar nattikompis"
Det blev några nattikompisar ;)

Nattikompis= Gossedjur/Snutte


Pottan

Gokväll!
Barnen sover sedan några timmar tillbaks och jag och M ligger i soffan och kollar på film.
Då detta fungerar lite som dagbok/bok för memoarer så måste jag berätta vad Bella (Hon kallar sej fortfarande så) har lärt sej senaste veckan. Hon går själv på pottan :)) Hon tar av sej byxor, trosor och sätter sej på toan. Hon kissar och torkar sej (med en minimal pappersbit) och sätter på sej byxor igen. Sen tar hon den lösa pottdelen och häller/kastar i/runt toaletten. Och tillsist lägger hon tillbaks den i pottan :) Och allt detta ska göras i mörker. INGEN får hjälpa... Detta gör hon somtur inte när hon bajsat ;)
Jag och Micke är enade om att hon är Världens duktigaste! <3


Påväg mot ljusare tider

Vakna 05.55 imorse och insåg ganska snabbt att jag sovit hela natten utan att ha blivit väckt :)) 8 timmar sammanhängande sömn. Det måste ju ha varit minst 1 år sedan. HOPPAS Stella nu har fattat att det är såhär det ska vara :))
Såhär ser det ut just nu i vår soffa <3


Sjukstuga

Hej! Nu har jag och Micke också blivit sjuka. Vi har feber och så är vi jätte förkylda. Imorse när barnen vakna vid 6 så låg jag i sängen med hemsk feberfrossa och tänkte på den gamla goda tiden då man bara behövde ta hand om sej själv ;) Drog ett djupt andetag och kravla mej till medicinskåpet för att hämta lite Panodil. Kl. 10.30 hade jag luckats lura alla barnen (Dom känns väldigt många) i säng och så vakna vi 10.30.
Tycker det är så tråkigt att vi missar så mycket kul nu. I måndags skulle vi åkt till Åsa och barnen och lunchat och lekt. I tisdags skulle vi träffat Sunniva och barnen. I torsdags var det Amandas kalas. Imorgon skulle hela familjen åkt till kyrkis i v-härad på julgransplundring. Och till söndag har Micke bokat biobiljetter till honom och Isabell för att se "Alvin och gänget 3" Vi får hoppas dom kommer i väg på det.
Hör jag en dammsugare!?!?!? Han är ju inte normal HAHAHA!


Uppdatering ang. ammningen

Att sluta amma var inte SÅÅÅ himla svårt, bestämmer man sej och håller sej till det kan det bara gå bra ;)
Stella vaknar vid 12 och vill dricka vatten och sen vid 4-5 för att dricka/äta. Försöker dock inte ge henne mat innan 7 på morgon då barn (i 1års ålder)inte behöver äta på natten.
Hon vaknar alltså 5-7ggr mindre per natt än vad hon gjorde när jag amma.

Mina bröst däremot har varit en jobbigare historia :( Dom värker, läcker och gör ont fortfarande. Har inte ammat något, men ändå fylls dom på med mjölk!?!?! Men det borde ju börja minska tycker man..

Stella kan fortfarande komma och dra i min urringning och ska ha mjölk...
Så SÅÅÅ snabbt glömmer inte barn...

Men jag ska inte klaga. Hade kunnat vara mycket värre :)


Med förkylda barn kan rutinerna rubbas liiiite.......

Vi bygger inte puzzel varje natt. Bara ibland ;)


I mitten på januari...

Solen skiner, fåglarna kvittrar, vattenpölar, +6 C (i skuggan), nån sågar ner träd i närheten... Underbart ju :)


Grrrrrr!!!

Jag fattar inte varför jag inte kan få in bilder via datorn mera??? Nån som vet vad som kan ha hänt? Detta problem dök upp när jag började blogga från mobilen. Så tråkigt ju :((

Förkylda flickor

Det är ju dumt att ligga i soffan och vila när man har 39,2 graders feber.......

P.s På den väggen kommer det snart hänga något fint ;) Bilder kommer... D.s


Sydpoolen

Jag, Ronja och Isabell är på Sydpoolen och badar :) Isabell är så glad/nervös/förväntansfull att hon knappt kan stå still :))


Godmorgon!

5min innan hade jag fått på henne dagens kläder...


Isabell o Ronja


Ute i snön

Jag, Ronja och Isabell gick ut efter middagen. Isabell vägra sitta på kälken förra året, men idag var det kul :)


Pippi Långstrump

Stella sover som Pippi med fötterna på kudden :)


Första natten...

La henne i sin säng 20.30. Hon somna 21.05. Hon vakna en snabbis 00.05 och somna 5 min senare. Sen vakna hon 02.30 och fick lite smörgås. Hon ville verkligen inte sova mera. Som tur somna hon vid 04.15. Vakna gjorde hon igen 06.55 och då gick vi upp. Vad tycker ni? Jag tycker det gick jätte bra :) Såhär många timmar sammanhängande sömn har jag inte fått på länge!! Det som känns jobbigast nu är mina bröst. Det gör såååå ont när jag rör dom. Bara att ha Stella i famnen gör så att det värker i dom. Vågar inte ens i misstag röra dom! Det ser ut som två STORA siliconbröst! Ja fast lite längre ner.... Igår sov hon 1 gång på dagen. Vid 14-16. Inget mera. Nu väntar jag med spänning på hur/när/var hon ska sova middag :))

Har slutat amma!

Hejsan!
Nu har jag bestämt mej! Nu är Stella över 1 år och jag har idag slutat amma :) Hon skrek ca 30min när jag skulle lägga henne på dagen, men somna sen i min famn :)
Tänkte igår att jag skulle börja med att inte amma på dagen, men på natten. Fast jag tror det är bättre att sluta helt på en gång så hon slipper bli förvirrad.
Ska uppdatera imorgon för er hur natten gått :) Känns helt galet att snart kunna sova en hel natt utan att bli väckt :))


Nytt år nya utmaningar :)

Gott nytt år mina vänner!! Försökte göra en års resume med bilder igår, men datorn ville inte funka :/
Ska testa i em igen.

Detta år skulle jag verkligen vilja komma igång med träningen igen. Och få tillbaks en kropp jag trivs med. Det har jag INTE nu...
Gick med i en grupp på Facebook som heter "Lofsans challange" ! Verkar vara en grupp glada och peppade människor. Denna challange håller på i 10 veckor och jag tänker absolut vara med!


RSS 2.0