Sömn

Hej!

En fråga till er som har barn... Hur länge låter ni era småbarn sova på eftermiddagen/efter lunch? Isabell sover från ca 12-15. Ibland 11.30-14 ,men oftast 2,5-3 timmar. Låter henne dock aldrig sova efter kl 15.
Vi har nu senaste veckorna märkt att hon inte verkar så trött på kvällarna. När vi lägger henne vid 19.30 ställer sej ofta i sängen och skriker att hon vill upp. Jag brukar ta upp henne och ha henne vaken till 21 och sen lägga henne. Då somnar hon oftast direkt. Vacknar några gånger på natten.
Detta har alltså hänt senaste veckorna. Förr la hon sej snällt och somna direkt vid 19.30. och sov till morgonen.

Jag vet att detta är inviduellt, men låter jag henne sova för länge eller ska mana låta barnen sova så länge dom vill på dagarna???

Tänkte idag testa att låta henne sova från 12-13.30. Då borde hon vara trött på kvällen!?!?

Och sen läste jag att barnen kan få lämna sina nappar hos Bamse på Kolmården... Tycker jag verkar vara en HIMLA bra grej!!! Hon har dom bara på nätterna, men jätte irriterande och vakna ibland av att hon inte hittar sina nappar i sängen. Plus att hon vill ha dom även på dagen om hon råkar få syn på nappburken... Och hon har ju fyllt 2 år när vi åker dit... Blir nog perfekt!
Hur länge har era barn varit ledsna efter att ni plockat bort napparna?

Nu måste jag tömma tvättmaskin och starta en ny...


Kommentarer
Postat av: Jenny - Mamma till Alde

Alde sover hos dagmamman mellan 12.30-14 och hemma på helger eller när hon är ledig så försöker vi hålla samma tid. Så det räcker med 1.5 timme :)

Då är hon trött på kvällen men samtidigt får sova en stund under dagen.



Hon vaknar aldrig om nätterna, så det får man ju oxå kika på. Så det blir en sammanhängande sömn, för det blir säkert Isabel trött av oxå.



Alde ska få ha nappen till 3 år ungefär, då är det en bra tid att sluta med den anser jag =)

2011-05-05 @ 10:02:55
URL: http://theyenny.blogg.se/
Postat av: Anonym

kanse du kan prova med nån aktivitet på eftermiddan så att hon blir trött ,kanske ett bad och sen sängen,och INTE ta upp henne för att hon vill upp när du lagt henne!



är det värt att ta bort nappen,om hon tycker så mycket om den,var en mamma för ditt barns behov inte en mamma efter alla rekommendationer ,ditt liv känns inrutat med alla "måsten" och "borden"



2011-05-05 @ 10:13:41
Postat av: Krista

Roligt att läsa din blogg, ska jag fotsätta med det:) vi försökte att lämna napparna på Skansen men sonen förstod inte riktigt varför han skulle göra det å va bara så himla ledsen hela tiden så det var bara köpa nya. Då sa en kompis att låt tomten hämta dem å låt honom förklara att han behöver dem för att ge dem till små babysar som behöver dem mera, å så kan han ge en present till honom som tack, efter det har han aldrig frågat efter nappen! På samma kväll när han skulle sova så log han mot mig å sa att han inte använder napp längre för att han är stor å att tomten har hämtat dem sedan somnade han utan att vara ledsen! Han hjälpte oss att leta efter alla nappar vi hade å gav dem själv till tomten, det tyckte han var super roligt:) bara ett litet tips. Hoppas allt är annars fint med dig å dina sötnosar:) kramar på dig Minttu

2011-05-05 @ 12:05:49
Postat av: Sussi

Heips vännen! Vi har inte behövt ännu begränsa K:s dagssömn (han sover 0-3timmar), dock lägger han sig för natten först kl.21 (vaknar 7.30). Tror att om natt sömnen börjar lida, så då e de bra att begränsa dagsömnen... Väntar med nyfikenhet att höra hur de går om du väcker Isabell.

K grät efter nappen under några dagar och 2-3 veckor kom han ihåg den med jämna mellanrum och var ledsen.

Kramisar!

2011-05-05 @ 12:07:31
Postat av: marja

Jack har också haft svårt å somna på kvällarna, han sover ca 2 h på dagis mellan 12-2, somnade förrut vad halv 7- 7. Men nu inte förrän 8 halv 9..

tänkte bara vänta ut det ett tag, annars får jag väl se.

däremot får han inte komma upp igen utan lägger sig vanlig tid, igår somnade han dock kl 7 som han ska.

kram

2011-05-05 @ 17:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0