Skärtorsdag

Hej!

Idag är det skärtorsdag och himla fint väder ♥
Vi har varit ute och grävt i rabatterna och gungat. Ätit sallad till lunch och vilat lite. Isabell sover, men Stella gör mej sällskap.

Har ni varit på koutsläpp nångång? Ni har säkert inte missat att Arla gör reklam för just det nu. Både i tv och på mjölkpaketen. Vi ska gå!!! :)) Micke var väl inte super förtjust i tanken (hans släkt är mjölkbönder i flera generationer tills för 2 år sedan då gården brann), men när jag berättade att Isabell och jag skulle tycka att det var kul att se galna kor springa som tokar så gick han med på det. Och sen får man ju faktiskt mjölk och bulle på plats ;)

Går du in på arla.se så kan du söka närmaste Arlagården dit du kan gå och se betesutsläppet 2011.

Såhär står det för gården närmast oss Öknaskolan, Tystberga:

"Vi bedriver ekologisk produktion på våra 650 ha betes- och åkermarker och har 65 mjölkkor, vår verksamhet driver även Nynäs Slott & Naturreservat där vi har 180 dikor. Nynäs Slott levererar kött bl.a. till oss som i sin tur serveras i vår skolrestaurang. Sedan 2009 driver vi projektet egenförsörjning, vilket gör att vi har egenodlad potatis, majs och andra grönsaker som också serveras i skolrestaurangen.

Program

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 10.30. Medan du väntar på att få se våra vårystra kor, gå gärna vår tipspromenad. De rätta svaren presenteras på arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Så, glöm inte anteckna ditt namn och din adress på tipslappens baksida. Passa också på att njuta av mjölk och en bulle. Arla bjuder! <

Förutom Kosläpp kommer vi att ha alla våra djurstallar öppna, vårt djurhus med reptiler, kaniner m m som besökarna kan hälsa på. Barnen kan åka hästskjuts och traktor med vagn runt vårt område. Vi kommer ha vårt växthus öppet med försäljning av blommor och plantor."

Kul att dom har lite andra djur också, växthus, tipspromenad, hästridning osv. Detta är alltså den 7 maj i Tystberga, men datum kan variera från gård till gård.

Vi hoppas på en solig dag :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0