Vecka 12

Barnet:

Ögonlocken har kommit

Huvudet fortsätter att växa tillsammans med ytterdelarna av öronen och ögonen. Hjärnan går igenom en väldigt viktig utvecklingsperiod just nu. Början till permanenta tänder är under utveckling.

Nu kan fostret svälja.

Tarmarna sjunker sakta in i magen eftersom det finns mer och mer plats för dem nu.

Mamman:

Kolla in de nya brösten!

I slutet av den här veckan bildar moderkakan och fostret mer progesteron och östrogen än du och dina äggstockar. Det kan innebära att du nu mår bättre, om du har mått illa. Åtminstone finns det hopp om att du ska må bättre under de veckor som följer.

Livmodern fyller nu upp ditt bäcken och börjar växa upp mot magen. Kommer du fortfarande i dina kläder? Använd gummiband så får du ut några extracentimetrar i midjan.

Du andas in fyrtio till femtio procent mer luft än vanligt när du tar ett andetag. Bröstkorgen har blivit större, så därför passar din bh inte lika bra längre. Du har också fått nya bröst! De har säkert växt vid det här laget, och dina bröstvårtor och vårtgårdar (området runt bröstvårtorna) har blivit lite mörkare. Dina bröst kanske också är ömmare, och särskilt dina bröstvårtor har blivit känsligare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0